Programul Electric-Up 2
Lansat de Ministerul Energiei
Ministerul Energiei a lansat programul Electric UP 2 pentru a sprijini întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) si sectorul HORECA in eforturile lor de a instala panouri fotovoltaice si statii pentru vehicule electrice.
01
SCOPUL PROGRAMULUI
- Instalarea Panourilor Fotovoltaice: Implementarea panourilor fotovoltaice cu o capacitate cuprinsa intre 27 kWp si 150 kWp, destinata atat acoperirii consumului propriu al afacerii, cat si livrarii surplusului de energie in retea.
- Instalarea Statiilor de Reincărcare: Implementarea minim a unei statii de reincarcare cu o capacitate de cel putin 22 kWp pentru vehicule electrice si electrice hibride plug-in.
02
FINANTARE
Suma Maxima: Pana la 150.000 E.
Ajutor Financiar: Pana la 75% din costurile totale ale proiectului.
Contributie Proprie: Minim 25% din costurile proiectului este necesara din partea solicitantului.
Proiecte Finantate: Minim 600 de proiecte.
Perioada de Depunere a Proiectelor: Martie – Aprilie 2024.
03
BENEFICIARI ELIGIBILI
Microintreprinderi, Intreprinderi Mici si Mijlocii (IMM-uri):
- Cu exceptia sectoarelor precum agricultura, productia de tutun, vin si productia de bauturi spirtoase.
Microintreprinderi, Intreprinderi Mici și Mijlocii din Domeniul HORECA: (Conform Codurilor CAEN: 5510, 5520, 5530, 5590, 5610, 5621, 5629, 5630, 9329).
Cum aplici la programul Electric Up cu Decris Electro Instal
- In alegerea partenerului pentru proiectul dumneavoastra, experienta si competenta sunt fundamentale. DECRIS ELECTRO INSTAL SRL, un lider in domeniul energiei regenerabile, va sta alaturi oferindu-va solutii personalizate si resurse de incredere.
- Beneficiati de sisteme fotovoltaice de ultima generatie, cu putere instalata cuprinsa intre 27kWp si 150kWp, alaturi de statii de incarcare pentru vehicule electrice de minim 22kW. In plus, echipa noastra dedicata de specialisti va asigura consultanta pe durata intregului proiect, inclusiv servicii post-vanzare, pentru o implementare eficienta si fara probleme.
Solicita consultanta gratuita pentru Programul Electric Up!
Pentru mai multe informatii despre cum va putem ajuta sa va transformati afacerea intr-un model de sustenabilitate energetica, nu ezitati sa ne contactati. Echipa noastra este pregatita sa va sprijine in orice etapa a proiectului dumneavoastra Electric UP.
Un consultant te va contacta in scurt timp pentru detalii!
Cheltuieli Eligibile in cadrul Programului Electric UP
Pentru a fi eligibile pentru finantare in cadrul Programului Electric UP, cheltuielile trebuie sa fie conformitate cu criteriile stabilite si sa contribuie la implementarea eficienta a proiectului. Iata lista detaliata a cheltuielilor eligibile:
- Cheltuielile cu achizitia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere instalata intre minim 27 kWp si maxim 150 kWp, incluzand principalele componente necesare pentru instalare.
- Cheltuieli obligatorii cu achizitia statiilor de reincarcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in, care trebuie sa includa cel putin doua puncte de incarcare.
- Cheltuieli pentru proiectarea, montarea si punerea in functiune a sistemului de panouri fotovoltaice, reprezentând maximum 10% din costurile echipamentelor si instalatiilor electrice.
- Cheltuieli pentru serviciile de consultanta si management de proiect, limitate la maxim 7% din valoarea totala eligibila a proiectului.
- Cheltuieli pentru realizarea si instalarea unui panou de informare in cadrul proiectului.
- Cheltuieli pentru realizarea si instalarea unui sistem de avertizare/semnalare pentru statia de reincarcare a vehiculelor electrice.
- Optional, se pot include 30% din cheltuielile cu achizitia acumulatorilor de stocare, limitat la maxim 30% din valoarea puterii instalate a panourilor fotovoltaice.
- TVA aferenta cheltuielilor eligibile pentru neplatitorii de TVA.
Accesarea Solutiilor de Finantare in cadrul Programului Electric UP pentru IMM-uri si HORECA
Accesarea finantarii in cadrul Programului Electric UP pentru IMM-uri si Horeca este un proces simplu si transparent. Iata pasii pe care trebuie să-i urmezi:
- Completeaza cererea de inscriere in proiectul de finantare guvernamentala pentru IMM-uri si HORECA. Cererea poate fi semnata electronic de catre reprezentantul legal al companiei sau de un imputernicit, fiind necesara in acest caz o imputernicire notariala. Validarea inscrierii se realizeaza automat, generandu-se un numar de identificare, un utilizator si o parola, utile pe durata procesului de selectie a proiectelor.
- Dupa inscriere, va trebui sa participi la sesiunea de depunere a proiectelor. Aici trebuie sa depui un proiect care sa indeplineasca criteriile de eligibilitate si cerintele tehnice pentru sistemele de panouri si statiile de reincarcare. Echipa noastra de experti te poate asista in stabilirea detaliilor tehnice si a cerintelor necesare pentru proiectul tau.
- DECRIS ELECTRO INSTAL poate oferi consultanta in calitate de instalator autorizat ANRE, avand in vedere criteriile din Ghidul solicitantului Electric Up. Beneficiaza de expertiza noastra pentru a te asigura ca proiectul tau este in conformitate cu toate cerintele si specificatiile necesare.
- Descarca si completeaza raportul de productie anuala a solutiei fotovoltaice propuse in format .csv si depune-l in aplicatia informatica. Introdu toate datele solicitate, inclusiv consumurile lunare/anuale ale companiei, tipul de statie/statii de reincarcare folosite, productia anuala a centralei fotovoltaice, valoarea finantarii nerambursabile solicitate etc. Fiecare proiect primeste un coeficient de performanta - CPP, care este principalul criteriu de departajare a candidatilor la programul Electric UP si va determina alocarea finantarii.